Pers

Ben je journalist en heb je vragen aan de HAN? Onze woordvoerders/persvoorlichters helpen je graag verder. Buiten kantoortijden zijn we voor dringende zaken bereikbaar via (026) 369 15 10.

Persoon maakt notitie

Woordvoerders/persvoorlichters

Rian van den Hout
M 06 – 55 22 78 24
E rian.vandenhout@han.nl

Maurice Chattelin
M 06 – 21 49 74 30
E maurice.chattelin@han.nl

 

Persberichten

Datalek bij de HAN

HAN rondt onderzoek datalek af en informeert mogelijk getroffenen

De HAN University of Applied Sciences heeft het onderzoek naar het datalek, dat op 1 september aan het licht kwam, vrijwel afgerond. Uit het onderzoek komt naar voren dat een hacker zich via een webformulier toegang heeft verschaft tot 1 server van de HAN waarop een grote hoeveelheid data opgeslagen stond. Zo zijn er op deze server ruim 530.000 unieke mailadressen aangetroffen. Of de hacker daadwerkelijk alle op de server beschikbare data in handen en/of gepubliceerd heeft, is niet bekend. De HAN heeft desondanks besloten om iedereen van wie mogelijk gegevens zijn buitgemaakt te informeren.

HAN Redactie
05 oktober 2021
315829 Nieuwsbericht hack
Boekpresentatie

HAN gaat armoede te lijf tijdens Week Tegen armoede

Op maandag 11 oktober wordt het boek ‘Hoe je armoede doorbreekt’ gepresenteerd. In het boek staan tips en ervaringen van mensen die zelf in armoede hebben geleefd. De boekpresentatie is het startpunt van de Week tegen armoede.

HAN Redactie
01 oktober 2021
322386 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.
Realisatie energy hotspot

Connectr start met bouw Innovatielab

De bouw van het Connectr Innovatielab op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is begonnen. Gedeputeerde Staten van provincie Gelderland gaven vandaag groen licht voor een bijdrage van 5 miljoen euro. Eerder dit jaar droegen provincie Gelderland en de Gemeente Arnhem al bij aan de eerste activiteiten van het initiatief, dat is bedoeld om de energietransitie te versnellen.

HAN Redactie
15 juli 2021
307654 Connectr Innovatielab wordt gebouwd, het startsein is gegeven (NH)
Samenwerking met Bartiméus

1e Nederlandse lectoraat ‘Digitale Toegankelijkheid’ van start

De HAN en expertiseorganisatie Bartiméus starten met het unieke Nederlands lectoraat ‘Inclusive Digital Design & Engineering; voor mensen met een (visuele) beperking’. Hiermee willen de samenwerkende organisaties een onafhankelijke plek bieden voor de groeiende behoefte aan kennisontwikkeling en -deling op het gebied van digitale toegankelijkheid.

HAN Redactie
23 juni 2021
300641 Student Wouter presenteert het rollator project
Lector Pedro Hermkens geïnstalleerd

Lectoraat Drug Discovery wil bijdrage leveren aan ontwikkeling nieuwe medicijnen

Een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van nieuwe medicijnen, dat is het doel van het lectoraat Drug Discovery van de HAN en van lector Pedro Hermkens. Op 17 juni werd hij geïnstalleerd. Voor het eerst weer voor publiek in de zaal.

HAN Redactie
18 juni 2021
285527 icoontjes die zweven door de lucht met persoon in witte jas op achtergrond
Helmplicht

Helmplicht voor ouderen met e-bike?

Het verplichten van ouderen (65+) om een fietshelm te dragen als zij op een e-bike rijden, wordt genoemd als aanbeveling om het aantal ongelukken van ouderen met e-bikes te verminderen.

HAN Redactie
18 juni 2021
98859 Arnhem fiets in winkelstraat
Zuinigheidscompetitie op wielen

HAN-auto rijdt bijna 900 km op 1 liter brandstof

Met een zelfgebouwd motorvoertuig een parcours afleggen met zo min mogelijk energieverbruik. Daar draait het om in de HAN Ecomarathon. Op vrijdag 11 juni is dit evenement voor de 12e keer georganiseerd op het Midlandcircuit in Lelystad. Met als winnaar: team 1 van HAN Automotive.

HAN Redactie
17 juni 2021
32497 Studenten in werkplaats automotive
Student City Challenge

‘Arnhem wil eerste CO2-neutrale studentenhuisvesting van Nederland’

Het idee om in Arnhem een CO2-neutraal studentencomplex te realiseren, is uitverkoren als winnaar van de Arnhem Student City Challenge. Een evenement waarin ongeveer 40 (internationale) studenten van verschillende Arnhemse hogescholen en het ROC Rijn IJssel in maximaal 14 uur oplossingen mochten bedenken voor actuele vraagstukken die in Arnhem spelen.

HAN Redactie
04 juni 2021
296578 Student City Challenge Arnhem, studenten luisteren
Samenwerking

Leren en onderzoeken in de geneesmiddelenpraktijk

Pivot Park, hotspot voor farmaceutische innovatie, gaat intensief samenwerken met de HAN. Op vrijdag 18 december ondertekenden ze de overeenkomst voor het huisvesten van het lectoraat Drug Discovery in Oss. Dé plek waar studenten en docenten gaan leren en onderzoeken, midden in de beroepspraktijk.

HAN Redactie
21 december 2020
bio-informatica student aan het werk

Campus Nijmegen: veiliger, autoluw en groener

Het is druk op de campus in Nijmegen. Dagelijks reizen zo’n 50.000 studenten, 17.000 medewerkers en 5.000 polikliniekbezoekers van en naar dit verkeersknooppunt. Om de campus duurzaam bereikbaar te houden, en om de verkeersveiligheid te verbeteren, moet het autoverkeer de komende jaren met 20 procent afnemen.

HAN Redactie
13 oktober 2020
Overzicht campus Nijmegen gebouw LvS2